Q-DAS® szerver

A Q-DAS lehetővé teszi mérőgép- és gyártóeszköz, valamint szoftvergyártók részére, hogy a programok funkcióit más alkalmazásokkal elérjék, így a statisztikai kiértékelések, megjelenítések, stb. más alkalmazásba szervesen beépülhetnek. A szerver scriptekkel vezérelhető.

Online-adatbevitelt támogató modul (IF)

Lehetővé teszi a digitális adatkimenettel ellátott mérőeszközök mérési értékeinek online bevitelét a qs-STAT® programmodulokban. A mérőeszközök csatlakoztatása interfész-szel vagy közvetlenül a soros porton keresztül történik.

Nyelvi modulok

A Q-DAS® - programcsomag többnyelvű megjelenítésre képes. A támogatott nyelvek a következők: holland, francia, spanyol, magyar, olasz, orosz, cseh, angol, dán, szlovén, lengyel, német, brazil-portugál, portugál, japán, koreai, kínai, román és szlovák. Az alapnyelven kívül (amivel a szoftvert szállítjuk – ez esetben a magyar nyelvű modul) a nyelvi modul segítségével a szoftver tetszőleges felhasználói felületét, valamint a jelentéseket a választott nyelven is megjeleníthetővé teszi.

Oracle vagy MS-SQL adatbank-kapcsolat (DBO vagy DBS)

A darab-, jellemző- és a mérési adatok, valamint a kiértékelés paraméterei adatbankban tárolhatók. Az adatbank szerepe az adatok archiválása, a szelektív kiértékelés lehetővé tétele ill. egyszerűsítése, a felhasználói holtidők csökkentése, az adatokhoz való hozzáférés és módosítás felhasználói szintű szabályzása, valamint a fájlkezeléssel kapcsolatos felhasználói feladatok csökkentése. Nagyszámú mérés rendszeres végzése esetén az adatbank teszi lehetővé e mérési adatok kezelését és összefűzését. A modul a qs-STAT moduloknak az MS-Access adatbankon felül teszi lehetővé a fenti típusú Q-DAS-adatbankkal történő közvetlen kommunikációt. (Magát az adatbank-szoftvert nem tartalmazza!)

Automatikus Upload (AU)

Gondoskodik a termelésben (és más helyeken) bevitt – Q-DAS-ASCII-formátumú –adatok külső beavatkozás nélküli beolvasására az adatbankba. A beolvasás lehet idő- vagy eseményvezérelt, és lehetővé teszi az adatok szűrését, módosítását is.

Q-DAS® adatbank-szinkronizáció (SY)

Hálózatos telepítés esetén lehetővé teszi az egyes munkaállomások és a hálózaton elhelyezett központi adatbank elválasztását. Az egyes munkaállomásokon lokális adatbank van, melynek tartalmát rendszeresen szinkronizálja a központi adatbankkal. Ezzel a megoldással a munkaállomások hálózati zavaroktól és terhelési csúcsoktól függetlenül is működtethetők.

Q-DAS® SPC-vizsgálattervezés (PPL)

A szoftverfunkció lehetővé teszi, hogy az egyes munkaállomásokon csak azok a vizsgálati tervek jelenjenek meg, melyeknek a mérése ott történik. A vizsgálati tervek az állomásról ki- és bekapcsolhatók, strukturálhatók, stb.

Kapcsolat az SAP R3 QM-modulhoz (SAP)

Lehetővé teszi az SAP- és a qs-STAT programmodulok STI-n keresztül történő kapcsolódását. Az SAP-ből a qs-STAT indítható, a kiértékelés eredményei pedig (opcionálisan) az SAP-be visszajuttathatók. Lehetővé teszi még a procella adatgyűjtő program és a QM-modul együttműködését is az IDI interfészen keresztül. A vizsgálati megbízás a procellában megjelenik a feladatlistában. Az elvégzett vizsgálat eredményeit (szükség esetén a mérési értékeket is) a procella visszajuttatja az SAP-nek.

Q-DAS® Eloszlások

Különböző eloszlásfüggvények gyors lekérdezése lehetséges a segítségével (valószínűség, sűrűségfüggvény, inverz megbízhatósági és elfogadási tartományok)

Q-DAS® Part Anomaly Analysis

 Speciális eljárás a Szúrópróba-analízis-modulban az egyes mért termékek környezetükhöz képesti eltérésének kimutatására Q-DAS® ipari billentyűzet Strapabíró, egyszerű billentyűzet + mérésindító egységgel mostoha körülmények közötti alkalmazásra.

Üzenet