ISO 14001, EMAS, KIR, Környezetirányítás

A gyártó, szolgáltató, kereskedő cégek, szervezetek általában olyan kölcsönhatásban vannak környezetükkel, amely során a környezet - így a közvetlen környezet valamint áttételesen az állat és növényvilág - károsodást szenved. Senki nem gondol ma már a technikai fejlődés visszafordítására, ugyanakkor azt is látni kell, hogy hosszú távon többet veszíthetünk a környezetünk lerombolása miatt, mint amit rövidtávon nyerünk kényelmi szükségleteink kielégítésével.

Miben tudunk Önnek segíteni?

 • Irányítási rendszerek kiépítése, fejlesztése, belső auditálása
 • Képzések (kontakt és e-képzések kihelyezett és nyitott formában)
 • Személyre vagy szervezetre szabott, egyedi kontakt vagy e-képzések
 • Irányítási rendszer működtetését támogató szoftverek (t-method és Q-das) licenc értékesítés és bevezetés támogatása


Miért mi adjuk Önnek a legjobb megoldást?

 • Cégünk, a T&T Quality Kft. több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik képzés és tanácsadás területén
 • Elégedett, visszatérő partnereink által igazolt magas minőségi és szakmai színvonal
 • Minden szakterületre az adott területre specializálódott, több 10 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakkal dolgozunk
 • Képzések, tanácsadások, auditálások terén hosszú évek alatt kifejlesztett, gyakorlatorientált, hatékony módszereket alkalmazunk
 • Partnereink igényeihez igazodva, rugalmas, gyors, hatékony szervezési módszerekkel dolgozunk
 • Naprakész és teljes kínálattal állunk partnereink szolgálatára


Mit kínálunk Önnek?

Tanácsadás és képzés az alábbi területeken:

 • ISO 14001 szabvány
 • EMAS szabvány

A környezetközpontú irányítási rendszerek célját illetve módszerét a minőségközpontú irányítási rendszerekkel történő összehasonlításon keresztül érthetjük meg legkönnyebben. Egy minőségközpontú irányítási rendszer az irányítási rendszer középpontjába a minőséget, azaz a vevői megelégedettséget állítja és mindent ennek rendel alá. Ezt a célt irányítási rendszer eszközökkel - úgy, mint belső audit, dokumentumok szabályozott kezelése, elosztása, a minőséget befolyásoló folyamatok kellő mértékű (minőség középpontú) szabályozása, stb - éri el. Egy környezetközpontú irányítási rendszer (más néven környezetirányítási vagy környezetmenedzsment rendszer) az irányítási rendszer középpontjába a környezeti terhelés minimalizálását állítja. Ezt a célt ugyanúgy irányítási rendszer eszközökkel - úgy, mint belső audit, dokumentumok szabályozott kezelése, elosztása, a környezeti kölcsönhatással rendelkező folyamatok kellő mértékű (környezet középpontú) szabályozása, stb - éri el. Mi úgy tudunk segíteni, hogy olyan környezetirányítási rendszereket építünk ki, amelyek nem csak megfelelnek az ISO 14001-es vagy EMAS szabvány követelményeinek, de elősegítik a szervezetek tudatosabb környezetük felé fordulását, a környezeti károk megelőzését. Szakembereink támogatást tudnak nyújtani mind egy új környezetirányítási rendszer kialakításában, mind egy meglévő vállalatirányítási rendszer az ISO 14001-es vagy EMAS szabvány követelményeit kielégítő módosításában.

A környezetirányítási rendszer kiépítésének időtartama a Megbízó nagyságától, humán erőforrás kapacitásától függően 6-12 hónap.

További információ:

Németh Fanni
Üzletágvezető
Telefon: +36 30 231 5213
E-mail: f.nemeth@ttq.hu

Üzenet