Q-DAS programcsomag (STATISTICAL PACKAGE)

A Q-DAS® GmbH számítógépes programcsomagjával a vállalatok minőséginformációinak kezeléséhez nyújt segítséget. Minőséginformáció alatt értjük a termelés vagy szolgáltatás nyújtása közben gyűjtendő, dokumentálandó méréses vagy minősítéses információk adatfüzérét (pl. a termékek mért méreteit). A Q-DAS® szoftverei a minőség-adatok kezelésének minden elemét biztosítják, így a szoftvercsomag segítségével a teljes vállalati adathálózat egy egységes rendszerbe kapcsolható – szabályozott felhasználói struktúrával és jogokkal, közös beállításokkal.

A főbb funkciókat, az ún. CAMERA-koncepciót a következő táblázatban foglaltuk össze:

Általános jellemzők:

Méréses és diszkrét jellemzők kiértékelése. Az iparban alkalmazott kiértékelési módszerek, szabályzókártyák teljes választéka rendelkezésére áll. Nagyszámú grafikus és táblázatos jelentésből választhat.

A legtöbb autóipari szabvány, (pl. QS-9000, MSA, AFNOR, NCOMO) és a legtöbb autóipari nagyvállalat (VW, GM, Daimler-Chrysler, Bosch, Ford stb.) szerinti kiértékelést két kattintással elvégezheti. A kiértékelés automatizált, csak a megfelelő kiértékelési stratégiát kell kiválasztania.

On- és offline adatbevitel – támogatja a legtöbb interfészt, soros portos analóg és digitális adatátvitelt, aktív eredmény-visszajelzéssel A tanúsított adatformátum segítségével könnyű kapcsolódás más rendszerekkel.

Rugalmasság, egyedi kezelőfelület kialakítása, széleskörű konfigurálhatóság – beleértve a felhasználói jogok szabályzását is. Szimultán többnyelvűség (21 nyelv támogatása) – akár a teljes programfelületen, gombnyomásra.

Hálózati alkalmazások (adatbank, automatikus adatkezelés, WEB-integráció), automatizált monitoring, kiértékelés, fájl- és e-mail-küldés. Csatlakozás az SAP R/3 QM-moduljához (3.0-tól), és más rendszerekhez.

Üzenet