ISO 27001

A nagy információs és adatforgalmat lebonyolító szervezeteknél egyre fontosabbá válik a birtokolt információk megfelelően biztonságos kezelése, megfelelő menedzselése. Melyek azok az elvárások, amelyeket egy alkalmazó támaszt az információbiztonsági irányítási rendszerektől.

 • Az információbiztonsági rendszer (ISMS) feleljen meg és illeszkedjen a Megbízó biztonsági koncepciójához.
 • Az üzletmenet-folytonosságot megvalósító irányítási rendszer megbízhatóan, egyszerűen és szabályozott módon segítse a működtetett és ellenőrzött informatikai rendszert.
 • Az irányítási rendszer az informatikai elemek teljes életciklusát támogassa (tervezés, fejlesztés, kivitelezés, üzembeállítás, üzemeltetés, változáskezelés, ellenőrzés, selejtezés).
 • Az információbiztonság a minőségirányítási, környezetvédelmi rendszer részeként, integráltan valósuljon meg.
 • Az információbiztonsági rendszer az alapfenyegetettségekkel (rendelkezésre állás, sértetlenség, bizalmasság hitelesség, működőképesség) szembeni védelem zárt, teljes körű, folyamatos és a kockázatokkal arányos legyen.
  • Teljes körű védelem alatt azt értjük, hogy a védelmi intézkedések a rendszer összes elemére kiterjednek.
  • A folyamatos védelem az időben változó körülmények és viszonyok ellenére is megszakítás nélkül megvalósul.
  • A kockázattal arányos védelem esetén egy kellően nagy időintervallumban a védelem költségei arányosak a potenciális kárértékkel. A védelem akkor kielégítő erősségű (mértékű), ha a védelemre akkora összeget és olyan módon fordítanak, hogy ezzel egyidejűleg a releváns fenyegetésekből eredő kockázat a Megbízó számára még elviselhető szintű vagy annál kisebb.

Természetesen ezekre az elvárások kielégítésére is készült irányítási rendszer szabvány, melyet Magyarországon is kiadtak MSZ ISO/IEC 27001:2014 szerinti információbiztonsági irányítási rendszer(ISMS) szabványként.

Az ISMS kiépítésének időtartama a Megbízó nagyságától, humán erőforrás kapacitásától függően 6-12 hónap. A rendszer kiépítéshez és bevezetéshez Európai Uniós pályázati segítséget is igénybe lehet venni, mely a költségek maximum ötven százalékát is fedezheti. A pályázatok elkészítésében és beadásában segítséget nyújtunk.

További információkért keresse munkatársunkat: Katona László-t.

Telefon: 06-1/237-1330, 06-30-9708-849

E-mail: l.katona@ttq.hu