Minőségellenőrzés: műanyag termékek méréses és szemrevételezéses ellenőrzése

Minőségellenőrzés: műanyag termékek méréses és szemrevételezéses ellenőrzése

Képzés kódja: 5450/93

A képzés a minőségirányítás területén belül a minőségellenőrzéssel megbízott munkatársaknak nyújt átfogó ismereteket.


Célja a műanyagipari területen dolgozók, ellenőrzési tevékenységet végzők minőségellenőrzési feladataival kapcsolatos szakmai képzése.


Tematika

-      A minőség-ellenőrzés fogalmai. A minőség, mint a követelmény fogalma. A méréses és a szemrevételezéses vizsgálat. Névleges méret, tűrés. Hibák besorolása (műanyag termékek leggyakoribb hibamódjai).

-      A minőség-ellenőrzés célja, szerepe, jelentősége. A követelmények megjelenésének formái, a minőség-ellenőrzés előnyei. A minőség-ellenőrzés folyamata, a folyamat megfelelőségének mérése.

-      A minőség-ellenőrzés végzésének feltételei. Infrastruktúra, szabályozás, eszköz és emberi erőforrások. A minőségellenőrökkel szemben támasztott követelmények. A minőségellenőrök feladatai.

-      Termékbiztonsági elvárások. Termékbiztonsági szempontok, autóipari termékeknél vonatkozó ISO/TS és VDA követelmények. A termékfelelősségi törvény. Védekezés a termékfelelősségi kockázatok ellen

-      Műanyag alkatrészek minőségellenőrzése. Minőségellenőrzési szempontok. A követelmények helyes értelmezése: rajzok, tűrések és illesztések, alak- és helyzettűrések, jelöletlen tűrések, tesztek (éghetőségi, napfényállósági, hőállósági tesztek)

-      Feladatok: 1) Minőségellenőrzési üzemi gyakorlatok: rajzi, szabványi követelmények értelmezése, mérések, a mérési eredmények dokumentálása, döntés a megfelelőségről, nem megfelelőségről, ill. a termék javíthatóságáról. 2) Mérőrendszer elemzési feladat (R&R) elvégzése, az eredmények értelmezése

-      Az ellenőrzések fajtái, az ellenőrzések dokumentálása. Idegenáru-, gyártásközi- és végellenőrzés. AQL táblázat használata.

-      Enyhített és szigorított ellenőrzés. Mérési jegyzőkönyvek, hibagyűjtők.

-      Mérő- és vizsgálóeszközök. Mérőeszközök megbízhatósága, mérőeszköz felügyelet, mérőrendszer elemzés, mérési hibák

-      Írásbeli vizsga


Részvételi feltétel

Ajánlott középfokú végzettség


Képzés kategória

Méréstechnikai ismeretek


Képzési napok száma

2 napDátum Netto ár
+ 27% ÁFA
Helyszín
2021.július 26-27. 65.000 Ft Budapest
2021.július 26-27. 55.000 Ft Online

A központi képzéseinket több mint 6 résztvevő esetén és amennyiben a pandémiás helyzet megengedi tantermi képzésként, 4-6 résztvevő között, vagy a pandémiás helyzet romlása esetén online képzésként tartjuk meg.

5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés!
Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Jelentkezés a képzésre

Engedélyezett képzések
Egyéb képzés kategóriák
Kiemelt képzések
Hírlevél

Ha az oldal felkeltette érdeklődését, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen a fontos aktualitásokról.

Feliratkozás