8D és „5Miért” módszer

8D és „5Miért” módszer

Képzés kódja: 5050/26

A képzés a minőségbiztosítási feladatok végrehajtásában közreműködő munkatársak számára nyújt hasznos ismereteket.

A képzés célja olyan szisztematikus problémamegoldó módszer megismerése és készségszintű alkalmazása, amely alkalmas vevői reklamációk kezelésére, a belső nem megfelelőségek megszűntetésére, rendszer és a folyamatok fejlesztésére.


Tematika

-      A problémamegoldás általános elveinek megismerése. A problémamegoldás alapvető lépéseinek ismertetése. A probléma fogalmának tisztázása

-      Feladat: általános esettanulmány

-      A probléma megoldásához szükséges kompetenciák és a 8D lépéseinek megértése. A probléma megoldásához szükséges kompetenciák ismertetése és megbeszélése. A problémamegoldás lépéseinek felsorolása, a 8D szerepének tisztázása

-      A probléma megoldó team szerepének megértése. A probléma észlelése. A team munka alapelvei

-      A probléma pontos meghatározásához alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek: 6W, adatgyűjtés, Pareto elemzés, szórásdiagram, ellenőrző diagram, hisztogram. 8D jelentés példák.

-      Feladat: Pareto elemzés

-      Az azonnali intézkedések céljának és módszereinek megismerése. Az azonnali intézkedések céljai. szempontjai, módszerei. 8D jelentés.

-      A probléma okának meghatározásához alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek. brainstorming, ok-hatás diagram, 5W módszer. 8D jelentés, példák.

-      Feladat: brainstorming, ok-hatás diagram, 5W módszer

-      A probléma okának felszámo-lására hozott intézkedések meghatározásával kapcsolatos ismeretek megszerzése. Célok, szempontok, módszerek. 8D jelentés, példák.

-      A probléma okának felszámolására hozott intézkedések hatékonyságának igazolásával kapcsolatos ismeretek megszerzése. Célok, szempontok, módszerek. 8D jelentés, példák.

-      A probléma ismételt fellépése ellen alkalmazott módszerek megismerése. Célok, szempontok, módszerek. az intézkedések kiterjesztése más termékekre, folyamatokra, a szabályozást biztosító dokumentumok aktualizálása. 8D jelentés, példák.

-      Annak megértetése, hogy miért fontos az eredmények értékelés és elismerése. Célok, szempontok, módszerek

-      Feladat: a bemutatott példák alapján egy 8D formanyomtatvány kidolgozása

-      A vonatkozó TS16949 követelmények megismertetése és értelmezése. A TS16949 követelményei és azok csoportos értelmezése

-      Írásbeli vizsga


Részvételi feltétel

Ajánlott középfokú végzettség


Képzés kategória

Amerikai autóipari minőségügy: AIAG követelmények


Képzési napok száma

2 napDátum Netto ár
+ 27% ÁFA
Helyszín
2020.június 16-17. 70.000 Ft online
2020.november 2-3. 70.000 Ft Budapest

5 fő felett költséghatékonyabb a Megbízóhoz kihelyezett képzés!
Kérje személyre szabott árajánlatunkat!Jelentkezés a képzésre

Engedélyezett képzések
Egyéb képzés kategóriák
Kiemelt képzések
Hírlevél

Ha az oldal felkeltette érdeklődését, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen a fontos aktualitásokról.

Feliratkozás