Autóipari képzések az élvonalban!

A Q-DAS magyarországi

és romániai partnere

t-method szoftver

Rendszertámogatás mesterfokon!

VDA 6.3:2016 FOLYAMATAUDIT KIÉRTÉKELÉSE SZOFTVERES TÁMOGATÁSSAL


A VDA-QMC (német autóipari szervezet) 2016 decemberében megjelentette a VDA6.3 kézikönyv 3. kiadását. A 2010-ben kiadott legutóbbi változathoz képest az auditálás folyamatára vonatkozóan a legfontosabb változások:

 • Az anyagi termékek gyártásának auditálásához szolgáló kérdéskatalógusban vannak kisebb átcsoportosítások, módosítások, és bevezettek néhány új kérdést is.
 • A szolgáltatások auditálásához szolgáló kérdéskatalógust alapvetően megváltoztatták, a korábbi négy folyamatelem (D1…D4) helyett, a gyártási folyamatok auditjához hasonlóan, hat folyamatelemet (D2…D7) vezettek be. Az egyes folyamatelemekhez tartozó kérdések nagyon hasonlóak a gyártási folyamatra meghatározott kérdésekhez, sőt sok esetben azokkal megegyezőek.
 • A pontozás segítésére szolgáló táblázatot, ami a legutóbbi változatban a „Best Practise / Lesson Learned” fejezetben szerepelt, most kissé módosítva, közvetlenül a pontozás szabályait leíró fejezetbe helyezték át, kiemelve annak fontosságát.
 • Az audit eredményének kiértékelése lényegében nem változott, változatlanok a lefokozási szabályok, de kiértékelésből kivették a legutóbb bevezetett, származtatott elemeket (generischer Ansatz).
 • A fenti változásoknak megfelelően kissé módosultak a dokumentálásra szolgáló formalapok, és az előlapon, valamint az értékelési mátrixon kívül további formalapok nem is szerepelnek a kézikönyvben.

A T&T Quality Kft. és a T-method Kft. elkészítette a VDA 6.3 kézikönyv (2016. 3. kiadása) szerinti folyamat audit jelentés formátum elektronikus változatának aktualizálását, melynek fontosabb tulajdonságai:

 

 1. Excel alapú program, amely MS Office megléte esetén használható,
 2. Az alkalmazott formátumok megegyeznek a VDA 6.3 szerint előírt audit jelentés formátummal,
 3. Tartalmazza a kérdéslistát,
 4. A VDA6.3 módszerének megfelelően tartalmazza a kiértékelést,
 5. Három nyelvű: magyar, német, angol,
 6. Csak a kérdésekre adott pontszámokat, az audit alapadatait, megállapításait és a szükséges megjegyzéseket kell kitölteni és már nyomtatható is az audit jelentés,
 7. Az elkészített auditjelentés bármikor elektronikusan visszakereshető.

 

szoftver részletes leírása és megrendelőlap itt találhatóKiemelt képzések
Hírlevél

Ha az oldal felkeltette érdeklődését, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen a fontos aktualitásokról.

Feliratkozás