Autóipari képzések az élvonalban!

A Q-DAS magyarországi

és romániai partnere

t-method szoftver

Rendszertámogatás mesterfokon!

Segítségnyújtás a képzési tervek összeállításához


A rövid és középtávú képzési tervek összeállításánál mindig felmerülnek a következõ kér-dések:

 • milyen témákban van szükség képzésekre?
 • kiknek van szüksége a képzésekre?
 • kiknek milyen mértékû képzésre van szükségük?

Ezekre a kérdésekre nyújt választ a T&T Quality Kft. által összeállított minõségügyi tudásszint felmérés az autóiparban/elektronikai iparban dolgozó beosztottak/középvezetõk számára.

A tudásszint felmérés javasolt témakörei (11 + 2):

 1. Minõségügyi, autóipari alapszabványok ismerete (ISO 9001, ISO/TS 16949)
 2. Autóipari kiegészítõ szabványok és követelményrendszerek ismerete (VDA, QS 9000, VW FORMEL Q, FORD Q1, GM követelmények)
 3. Minõségtervezési, gyártásengedélyezési ismeretek (APQP, PPAP VDA 2 és 4. Kézikönyvek elõírásai, speciális jellemzõk, folyamatábra, Control Plan, stb.)
 4. FMEA ismeretek (FMEA és VDA 4. Kézikönyvek elõírásai)
 5. Statisztikai folyamatszabályozás ismeretek (SPC és VDA 4. Kézikönyvek elõírásai)
 6. Mérõeszköz kezelési, mérõrendszer elemzési ismeretek (Mérésügyi törvény, hitelesítés – kalibrálás, MSA és VDA 5. Kézikönyvek elõírásai)
 7. + Minõségellenõri ismeretek (alapszabványok ismerete, mérõeszköz kezelési ismeretek, mérések kivitelezésének - dokumentálásának ismerete)
 8. Alapvetõ minõségügyi reklamáció kezelõ, problémamegoldó eszközök ismerete (8D, Pareto, Ishikawa, 5 miért, poka-yoke, stb.)
 9. Lean Manufacturing és Toyota Production System (TPS) ismeretek
 10. Minõségügyi autóipari auditálási ismeretek (ISO 9001, ISO/TS 16949 ISO 19011)
 11. Minõségügyi autóipari kiegészítõ követelményrendszerek auditálási ismeretek (VDA 6.1, 6.3, 6.5, Formel Q, Ford Q1, GM ismeretek)

Integrált irányítási rendszerek esetén:

 • Környezetirányítási alapszabványok elõírásainak ismerete (ISO 14001, ISO 14004)
 • Munkabiztonsági szabványok elõírásainak ismerete (MSZ 28001, MSZ 28002, OHSAS)

Természetesen a felmérés témakörei (és a témakörön belül a tematikai részek, súlyozott területek) szabadon változtathatóak a Megbízó igényei szerint.

A tudásszint felmérés lebonyolítása

A felmérés vizsgatesztek kitöltésével történik. Minden vizsgateszt 2 tartalmi egységbõl áll. Az elsõ egység kérdései az adott témakör alapismereteinek feltérképezését szolgálják. A második egység mindig 1-2 gyakorlati példa megoldásából áll, melynek célja az ismeret-anyag gyakorlati alkalmazási képességének felmérése.
Egy-egy témakörhöz tartozó vizsgateszt kitöltéséhez 20-30 perc szükséges.

A tudásszint felmérés eredményei, besorolás

A felmérés kiértékelése alapján minden a felmérésben résztvevõ a felmérés témaköreiben a következõ képzettségi szintek valamelyikébe kerül besorolásra:

besorolási szint besorolási kategória javaslat a témakör képzésével kapcsolatban
1. szint alapvetõ ismeretek hiányossága javasolt alapismeretek képzésen való részvétele
2. szint alapvetõ elveket ismeri, kész-ségszintû alkalmazás hiányos javasolt gyakorlatorientált továbbképzésen való részvétele, hogy a gyakorlatban is képes legyen az alkalmazására
3. szint alapelveket ismeri, gyakorlatban alkalmazni tudja a témakör elméletét és gyakorlatát megfelelõen ismeri, jelenleg nem szükséges a továbbképzése
4. szint multiplikátori szint a témakör elméletét és gyakorlatát kiválóan ismeri javasolt belsõ képzéseken tudásának továbbadása oktatóként

 


A tudásszint felmérés felhasználása

A felmérés eredményei alapján javaslatot teszünk a rövid és/vagy középtávú (éves) képzési tervek összeállítására témakörönként és hallgatónként. A témaköröknél a Megbízónk termékeit, gyártási struktúráját, vevõi elvárásait figyelembe véve megadjuk a javasolt, órákra lebontott képzési tematikát és a képzési napok számát.

Segítség a szükséges pénzügyi erõforrások megteremtéséhez

 

 

 

 • Amennyiben a tudásszint felmérés alapján tõlünk rendeli meg a szükséges képzéseket, a képzések árából a megrendelés nagyságától függõen 5-15% árengedményt adunk.
 • Cégünk a Munkaügyi Központnál regisztrált és a felnõttképzésben akkreditált intézmény. Ezért képzéseink 100 % -ig visszaigényelhetõek a szakképzési alap befizetésekbõl.
 • A tudásszint felméréshez kapcsolódó képzéseink program akkreditációja folyamatban van, mely akkreditáció segítségével a képzési pályázatként meghirdetett TÁMOP kiírásokon a képzés költségeinek 60-90 %-a is visszaigényelhetõ. Ingyenesen elkészítjük és beadjuk TÁMOP pályázatát, amennyiben tõlünk rendeli meg a szükséges képzéseit.


Amennyiben felkeltettük érdeklõdését, kérjük keresse munkatársainkat:

Oravecz Karina oktatásszervezõ: 06-1/237-1330, 06-30-919-4177
Katona László ügyvezetõ: 06-30-9708-849