Autóipari képzések az élvonalban!

A Q-DAS magyarországi

és romániai partnere

t-method szoftver

Rendszertámogatás mesterfokon!

ISO 50001-ES SZABVÁNY SZOFTVERES TÁMOGATÁSA: ÚJ MODULLAL BŐVÜLT A T-METHOD SZOFTVER


A t-method szoftver az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül, és most egy újabb modullal bővült. Az új modulok az ISO 50001-es szabvány alkalmazásához kapcsolódnak:

-

Gyártóberendezés nyilvántartás – karbantartás

-

Energiatervezés támogatása


Gyártóberendezés nyilvántartás - karbantartás

A t-method - Gyártóberendezés nyilvántartás, karbantartás modul alkalmas gépek, gyártóberendezések, létesítmények nyilvántartására, adatainak kezelésére, valamint megelőző karbantartás eseményeinek tervezésére és dokumentálására, javítások dokumentálására, okok elemzésére.

-

A karbantartási események (mint pl: napi, - heti,- havi karbantartás) és ezek gyakorisága a felhasználó által paraméterezhetők,

-

A tervezett karbantartások esedékességét a szoftver figyeli, a felelősöket automatikus riasztási rendszer támogatja.

-

A karbantartási események előre tervezhetők, a feladatlista (ellenőrző lista) szakáganként, géptípusonként is elkészíthető. A karbantartási utasítás a dokumentum kezelés szabályai szerint érvénybe léptethető.

-

A karbantartási események várható időtartama és költsége tervezhető. A karbantartás végrehajtásának adatai formanyomtatványokon elektronikusan rögzíthetők, melyek később elemzések bemenetéül szolgálnak.

-

A végrehajtott karbantartásokról feljegyzéseket készíthetők, archiválhatók. Az egyes gépek teljes „életútja” visszakereshető.

-

Lehetőség van a külső gyártó és szolgáltató cégek nyilvántartására, minősítésére.

-

Alkalmazható nem tervezett események (javítások, géphiba miatti állásidők, ) egyedi fejlesztések (KAIZEN, új projekt miatti fejlesztések) kezelésére, statisztikák készítésére, riasztási rendszer működtetésére.

-

Gyűjtő berendezések (több gépegységet magába foglaló berendezés) nyilvántartása, karbantartások dokumentálása végezhető.


Energiatervezés támogatása

A t-method – Energiatervezés támogatása modul alkalmas gépek, gyártóberendezések, létesítmények nyilvántartására, energetikai adatainak kezelésére.

-

Energia fogyasztás mérésére mérőrendszer modellezhető, lehetőség van fogyasztásmérők nyilvántartására, óraállások rögzítésére.

-

A mért fogyasztások és a gépek, berendezések, létesítmények műszaki jellemzői (esetleg mért egyedi fogyasztás) alapján havi fogyasztási adatok generálhatók gépenként, berendezésenként, létesítményenként.

-

Energiateljesítmények értékelése végezhető szervezeti tevékenységenként, folyamatonként a mért fogyasztási adatok felhasználásával. Lehetőség van bázis/tárgy időszaki és terv/tény adatok elemzésére.

-

Fajlagos energia felhasználási adatok generálhatók szervezeti tevékenységenként, folyamatonként.

-

Energiafelhasználás ( víz, gáz, elektromos energia) szempontjából azonosíthatóak a jelentős felhasználással bíró területek (gépek, berendezések, létesítmények, személyek)

-

Lehetővé teszi energiateljesítmény mutatók (ETM) definiálását, felülvizsgálatát, automatikus riasztási rendszer működtetését.

-

Energia felhasználással, fogyasztással és hatékonysággal kapcsolatos külső előírások, jogszabályok kezelését (értékelés, nyilvántartás, elosztás) végzi.

-

Lehetőség van energia –előirányzatok, energia célok és energiairányítási cselekvési tervek nyilvántartására, kezelésére.Kiemelt képzések
Hírlevél

Ha az oldal felkeltette érdeklődését, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen a fontos aktualitásokról.

Feliratkozás