Autóipari képzések az élvonalban!

A Q-DAS magyarországi

és romániai partnere

t-method szoftver

Rendszertámogatás mesterfokon!

FELKÉSZÍTÉS, KÉPZÉS AZ ÚJ LABORATÓRIUMI SZABVÁNY ALKALMAZÁSÁRA


2017. novemberében megjelent az akkreditált laboratóriumokra vonatkozó új szabvány: ISO/IEC 17025:2017. A menedzsment rendszerszabványok integrációjának köszönhetően ez a szabvány is (részben) követi az ISO 9001 –ISO14001 tíz pontos PDCA ciklusra épülő szerkezetét. A szabvány fontosabb pontjai:

-

általános követelmények

-

strukturális követelmények

-

erőforrás kezelés

-

folyamat szabályozás

-

menedzsment rendszer követelményekTermészetesen az új szabvány is kitér a kockázat menedzsmentre és továbbra is megmarad a választási lehetőség menedzsment rendszer követelményeknél: a laboratórium vagy ISO 9001:2015 szerinti menedzsment rendszert vezet be, vagy alkalmazza a szabvány menedzsment rendszerrel kapcsolatos előírásait. A laboratóriumoknak a szokásos módon három évük van az új szabvány alkalmazására, bár a NAH (Nemzeti Akkreditáló Hatóság) 2019. júliusától már csak az új szabvány szerinti akkreditációs kérelmeket fogad be.
Laboratóriumi minőségirányítási tapasztalattal rendelkező munkatársaink segítenek a szabványkövetelményre való felkészülésben, a kapcsolódó képzések megtartásában, vagy az új dokumentumok (Kézikönyvek, eljárások) kidolgozásában.

ISO 17025:2017 belső auditor központi képzésre itt lehet jelentkezni

ISO 17025:2017 szabvány alkalmazására történő felkészítő tanácsadás leírását itt találja megKiemelt képzések
Hírlevél

Ha az oldal felkeltette érdeklődését, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen a fontos aktualitásokról.

Feliratkozás