Autóipari képzések az élvonalban!

A Q-DAS magyarországi

és romániai partnere

t-method szoftver

Rendszertámogatás mesterfokon!

2015. december 5-én lejárt a határidő: 50001:2011 energiairányítási rendszer, vagy energia audit


A 2015. évi LVII. Energiahatékonyságról szóló törvény szerint:
 

"A nagyvállalat tevékenysége energetikai jellemzőinek megismerése céljából (2015. december 5-ig) köteles négyévente energetikai auditálást végeztetni. Mentesül a kötelező energetikai auditálás alól az a nagyvállalat, amely az EN ISO 50001 szabványnak megfelelő, akkreditált tanúsító szervezet által tanúsított energiagazdálkodási rendszert működtet."A törvénynek való megfelelés érdekében vajon melyiket érdemes választani:

- ISO 50001 –szerinti energiairányítási rendszer kiépítést és tanúsítást, vagy
- négy évenként energia audit elvégeztetését?


Valószínűleg a válasz minden vállalatnál egyedi, de általánosságban azért kimondható: amelyik cég már rendelkezik tanúsított ISO 14001 –es környezetirányítási, vagy más irányítási menedzsment rendszerrel (ISO 9001, ISO/TS 16949, MSZ 28001, stb.), ott érdemes az irányítási rendszer kiépítést választani. Miért? Mert az energiairányítási rendszer kiépítése és integrálása egy, már működő irányítási rendszerhez lényegesen kedvezőbb, és jobb eredményt hoz, mint az energia audit. De bármelyiket is választja, tudunk segíteni!

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor az alábbi linkekre kattintva további információkhoz juthat az irányítási rendszer kiépítésével és az energiaaudittal kapcsolatosan.

ISO 50001-es energiairányítási rendszer kiépítése, tanúsítása tájékoztató

Energia audit tájékoztató